Lana, Minja i Oliver boluju od spinalne mišićne atrofije i za njihovo lečenje u Americi potrebno je po 2,4 miliona dolara. Bazar će biti održan u četvrtak, 17. septembra u centru Niša sa početkom u 16 časova, a organizuje ga humanitarna grupa “I ja sam dete sa ove planete”. Na bazaru će se prodavati rukotvorine kreativnih Nišlija, a organizatori najavljuju i nagradnu lutriju.

Lana, Minja i Oliver su rođeni 2019. godine, a svima je potreban lek koji može da ih izleči, a koji za koji nije predviđeno finansiranje iz budžeta RFZO-a”, kažu iz organizacije i dodaju da se nadaju da će ovim gestom uticati na to da se neki od ovih lekova počne da finansira iz budžeta.

Akcija je podržana od strane velikog broja građana koji je već ranije učestvovao u sličnim akcijama ove grupe. Na bazaru će posetioci moći da kupe razne rukotvorine – ogrlice, narukvice, minđuše, privesci, slike, heklane stvari, bukmarkeri, ukrasne sveće, torbice, magneti, igračke itd.

Ideja je nastala prateći objave roditelja i apele za pomoć, kojih je svakodnevno sve više”, navode iz organizacije.

Najmlađe posetioce će na događaju zabavljati animatori kostimirani u superheroje, a moći će da uživaju i u iscrtavanju lica. Zbog trenutne epidemiloške situacije obezbeđene su zaštitne maske za sve posetioce.

U akciju prikupljanja pomoći priključili su se i lokalni privrednici, koji će ponuditi vaučere za svoje usluge i sve to u cilju prikupljanja što više novca za pomoć deci.Oni koji žele mogu da pomognu i uplatom novca preko fondacije “Budi human” na linkovima – za Lanu, za Minju i za Olivera.