Treći po redu humanitarni bazar „I ja sam dete sa ove planete“ biće organizovan u subotu 17. oktobra u Parku Svetog Save od 11h do 18h,  a sav prihod je namenjen lečenju devojčice Lane Cvetković i studenta Marka Mladenovića iz Niša. Svi koji posete bazar moći će da kupe nakit, knjige i brojne rukotvorine,, a organizatori najavljuju i koncert, kao i program posebno osmišljen za najmlađe posetioce. 

Foto: MRCN/D.P.

Na bazaru  „I ja sam dete sa ove planete“ će posetioci imati priliku da uživaju u raznovrstanom programu, od animatora za decu, zatim crtanja lica, pletenja kikica, kao i u nastupu Olivera Katića. Decu očekuje puno balona, igračaka i knjiga, novih i polovnih. Biće za svakog po nešto – knjige, grafike, magneti, dekupaž radovi, razni asesoari, predmeti za dekoraciju  kuće… 

Lani Cvetković (5) je u 7. mesecu otkrivena bolest Osteogenesis Imperfecta, do sada je imala 4 preloma butne kosti, i ne može sama da ustane. Lek za Lanu postoji, ali nije na listi registrovanih lekova u Srbiji, zbog čega mora da na terapije odlazi u inostranstvo. Procena je da je za njeno lečenje potrebno oko 35000 eur. 

Za Marka Mladenovića koji boluje od karcinoma kičmenog stuba, prošlog meseca je cela Srbija skupljala novac za njegov odlazak u Tursku na terapiju koja je već dala pozitivne pomake, a do kraja meseca mu je potrebno još oko 13.900 eur za nastavak lečenja. 

“Odlučili smo, u saradnji sa Bankom Dobročinstva sa kojom radimo sve akcije, da ovoga puta bazar organizujemo za njih dvoje i probamo da pomognemo što više”, kažu organizatori.

Foto: MRCN/D.P.

“Na prethodna dva bazara humanitarne organizacije “I ja sam dete sa ove planete” prikupljeno je ukupno oko 330.000 dinara. Ovog puta na bazaru vas očekuje sjajan program za decu, ali i starije”, navode organizatori. 

Mnogo pojedinaca, firmi i rukovodilaca iz čitave Srbije uključilo se u akciju zbog čega se organizatori nadaju da će prikupiti potrebna sredstva za Lanu i Marka.

Oni koji žele mogu da pomognu i uplatom novca preko fondacije “Budi human” na linkovima – za Lanu i za Marka.