Grad Niš je objavio javni konkurs za besplatne obuke za mlade, u okviru projekta “Akademija novih zanimanja” koji za cilj ima da 90 mladih ljudi stekne praktična znanja, veštine i kompetencije, koje su savremene i tražene na tržištu rada, a sa kojima će biti u mogućnosti da posluju kao frilenseri, onlajn, ili se prijave za Konkurs za stanare Start ap centra ili registruju radnju/preduzeće. Prijave su otvorene do 17. avgusta.

Ove obuke biće realizovane u periodu od septembra do novembra 2020. godine, u trajanju od 40 ili 50 školskih časova, iz šest oblasti: digitalni marketing menadžment, veb dizajn, copywriter & content writer, grafički dizajn, fotografija i Photoshop i knjigovodstvo. Besplatne obuke su namenjene mladima od 15 do 30 godina, nezaposlenima, onima koji žele promenu karijere, pripadnicima ranjivih grupa i druge. 

Za učesnike obuka je predviđen i besplatni poslovni seminar o frilensingu, onlajn poslovanju, osnivanju start apa i programu Start ap centra.

“Nakon pohađanih obuka polaže se test, dobija sertifikat i učesnici su u obavezi da se registruju na nekom od sajtova za onlajn poslovanje kako bi se pratio njihov rad u narednom periodu. Za učešće na objavljenom Javnom konkursu za besplatne obuke za mlade iz Niša neophodno je da mladi pošalju prijavu, poseduju računar i dobru internet konekciju, i da se obavežu da će prisustvovati na minimum 95% (onlajn) nastave potpisivanjem ugovora“, navodi se u pozivu.

Više detalja o samom konkursu i prijavi možete pogledati ovde ili se možete obratiti u Omladinskom klubu Kancelarije za mlade Grada Niša na broj 018/504-770 ili putem mejla  kzm.nis@gmail.com