Konkurs za novu MULTIMEDIJALNU ŠKOLU NOVINARSTVA

Multimedijalna škola novinarstva (MMŠ), koju organizuje Media i reform centar Niš (MRCN), namenjena je sadašnjim i budućim novinarima, studentima novinarstva i srodnih smerova, blogerima i onima koji žele da se oprobaju u kreiranju medijskih sadržaja ili usavrše svoja znanja i veštine.

Škola obuhvata šest modula:

  • istraživačko novinarstvo,
  • društvene mreže i onlajn,
  • etika/bezbednost na internetu/autorska prava,
  • foto-novinarstvo,
  • video/produkcija/mojo,
  • digitalni marketing/podcast.

Predavanja se održavaju petkom i subotom, a svaki od modula raspoređen je u dva vikenda (ukupno 12 radnih vikenda). Predavanja će se održavati u sali Media i reform centra Niš (Obrenovićeva 38), na terenu (u dogovoru sa predavačima), uz posete drugim medijskim kućama ili izvan Niša (radni izlet), o čemu će polaznici biti blagovremeno obavešteni.

Neki od dosadašnjih predavača bili su: Stevan Dojčinović, Marija Vučić, Boban Rajković, Dragana Pećo, Igor Božić, Jovana Gligorijević, Marko Dražić, Suzana Trninić, Predrag Blagojević, Antonela Riha, Zoran Stanojević, Saša Đorđević, Davorin Dinić, Aleksandar Đorđević, Ivan Radojičić… MRCN će i ovog puta nastojati da angažuje predavače koji se ističu u svojoj oblasti i svojom profesionalnom etikom.

Polaznici će imati praktične zadatke tokom svakog modula, a svoje radove dostavljaće ili prezentovati predavačima i/ili MRCN timu. Svi polaznici biće sve vreme podsticani da stvaraju i za mediareform.rs. Stoga će predložiti po tri teme na kojima će raditi uz podršku i mentorstvo predavača i redakcije mediareform.rs.

Nakon završenih svih šest modula, polaznici će imati dve nedelje za pripremu završnog rada, koji može biti prezentovan pred predavačima, kolegama i ostalim zainteresovanima.

Osim mogućnosti za praktičan i samostalan rad, polaznici će nakon završetka Multimedijalne škole i uspešno obavljenih zadataka dobiti sertifikat.

Media i reform centar Niš organizuje Multimedijalnu školu zahvaljujući podršci Ambasade SAD u Beogradu. Pohađanje Multimedijalne škole je BESPLATNO.

Prijave možete slati do 31. avgusta u 23:59 na adresu info@mirc.rs.