Kreiraj bolju lokalnu zajednicu!

Za sve koji imaju dobru ideju i ekipu sa kojom bi mogli da je realizuju, a nemaju iskustva, resursa ili novca, pokrenuta je platforma PROMENI.

„Ukoliko oko sebe želite kvalitetnije okruženje, lepši komšiluk, srećniju zajednicu – kreirajte je! Taj put smo vam olakšali jer je ova platforma sada na usluzi građanima širom Srbije. Ona je namenjena svima koji žele da se pokrenu kako bi stvorili pozitivnu promenu u svojoj lokalnoj sredini“, kažu iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, koja je platformu pokrenula u saradnji sa još nekoliko organizacija iz Srbije.

Svi zainteresovani na sajtu promeni.rs mogu da dobiju informacije o mogućnostima podrške, neophodnim koracima za planiranje i organizaciju uličnih akcija, o uspešnim primerima aktivizma u Srbiji, primerima dobre prakse u svetu. Na tom mestu mogu prijaviti i sopstvenu akciju.

Platforma promeni.rs je pokrenuta kroz projekte Tvoje mesto u Srbiji koje Nacionalna koalicija za decentralizaciju sprovodi u partnerstvu sa CRTA-om, Fondacijom Jelena Šantić, ORCA-om i Media reform centrom i ,,Građani imaju moć’’ koji partnerski realizuju Beogradski centar za bezbednosnu politiku, CRTA, NKD i Partneri za demokratske promene, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).