Mekika fest

Prvi “Mekika fest” zakazan je za 11, 12. i 13. oktobar u parku Svetog Save. Kako kažu organizatori festivala udruženja Unija pekara Niš i sekcija proizvođača mekika i proizvoda od istog testa, festival su osmislili zbog toga što smatraju da je mekiku, pored bureka, Nišlije najradije biraju za doručak.

Učinićemo sve da ova manifestacija postane tradicionalna i da mladima pokažemo da je proizvodnja mekika zanat od koga se može privređivati. Prednost ovog popularnog doručka je to što se, kao i burek, pravi bez aditiva”, kaže Bratislav Vukadinović, predsednik Unije pekara.

Pored lokalnih proizvođača, na festivalu će biti i izlagača iz Pukovca, Knjaževca, Svrljiga i drugih okolnih mesta.

Dragiša Pavlovski, predsednik sekcije proizvođača mekika i proizvoda od istog testa najavljuje da će, pored tradicionalnih vrsti mekika, posetioci festivala moći da probaju i mekike sa viršlom, šećerom i mnoge druge varijante ovog testa.

Program svakog dana počinje od 18 sati sadržajem za najmlađe, nastavlja se nastupima kulturno-umetničkih društava, posle kojih će DJ posetioce zabavljati sve do 23.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Niša, kao i gradskih opština Palilula, Medijana i Crveni krst i uz podršku generalnog sponzora “Milk house” i mlina “Koštunići”.