Na humanitarnom bazaru prikupljeno 244.600 dinara za Lanu i Marka

FB I ja sam dete sa ove planete

Za lečenje Nišlija Lane Cvetković i Marka Mladenovića, na humanitarnom bazaru održanom u subotu prikupljeno je 244.600 dinara. Sav novac je prikupljen prodajom brojnih rukotvorina i vaučera, a akciju je organizovala grupa humanitaraca „I ja sam dete sa ove planete”.

Naši sugrađani mogli su u subotu da posete humanitarni bazar i uz kupovinu i dobru zabavu pomognu Marku i Lani da prikupe neophodna sredstava za odlazak na lečenje. Ogrlice, narukvice, minđuše, heklane stvari, slatkiše i slaniše, igračke kao i vaučere samo su neke od stvari koje su posetioci mogli da kupe. Oni najmlađi uživali su u druženju sa animatorima, iscrtavanju lica i igri. Za dobru zabavu i muziku pobrinuli su se Oliver Katić i prijatelji.

“Hvala svima koji su doprineli da Lana i Marko budu bliže ozdravljenju 🙏 Novac će u ponedeljak biti uplaćen na račune Marka i Lane. Nastavljamo dalje”, napisali su organizatori na Fejsbuk grupi “I ja sam dete sa ove planete”.

Podsećamo, Lana i Marko zbog prirode njihovih bolesti moraju na lečenje u inostranstvo. Lani Cvetković je u 7. mesecu otkrivena bolest Osteogenesis Imperfecta, do sada je imala 4 preloma butne kosti, i ne može sama da ustane. Marko Mladenović boluje od karcinoma kičmenog stuba, nakon pozitivnih pomaka na terapiju u Turskoj potrebno je da prikupi novac za nastavak lečenja.

Svi koji su bili sprečeni da posete humanitarni bazar, a žele da pomognu, novac mogu uplatiti i preko preko fondacije Budi human” na linkovima – za Lanu i za Marka.