Za lečenje beba Lane, Minje i Olivera, na Humanitarnom bazaru u koji je juče održan u Nišu sakupljeno je 242.200 dinara. Novac je prikupljen prodajom ručnih radova kreativnih Nišlija i vaučera koje su ponudili lokalni privrednici, a akciju je organizovala je grupa humanitaraca “I ja sam dete sa ove planete”.

Za lečenje Lane, Minje i Olivera koji boluju od spinalne mišićne atrofije, potrebno je po 2,4 miliona dolara, terapiju moraju da prime pre navršene druge godine. Kako bi što pre prikupili novac za lečenje dece, humane Nišlijke organizuju licitacije na fejsbuk grupi, a juče i humanitarni bazar.

Foto: MRCN/D.P.

Prva akcija ovog tipa, koju su pokrenule četiri Nišlijke, podržana je od strane velikog broja građana koji su na bazaru kupovali razne rukotvorine, vaučere, učestvovali u nagradnoj lutriji i na taj način doprineli, ko koliko može, prikupljanju novca za decu obolelu od spinalne mišićne atrofije.

Pored mnogo sugrađana koji su došli da doprinesu Humanitarnom bazaru, kupujući ili prodajući, imamo veliki broj sponzora koji takođe učestvuju u prikupljanju novca – brojne pekare, taksi službe, frizerski saloni, centri za masažu”, kaže Jasmina Blagojević, jedna od pokretača ove akcije.

Foto: MRCN/D.P.

Na bazaru su posetioci mogli da kupe ogrlice, narukvice, minđuše, slike, heklane stvari kao i igračke, a najmlađi su uživali u iscrtavanju lica, u društvu svojih omiljenih junaka iz crtanih filmova. 

Hvala svakom pojedincu koji je doprineo prikupljanju novca. Iznos će biti ravnomerno uplaćen na račune Lane, Minje i Olivera u Budi human fondaciji”, navode na svojoj fejsbuk grupi.

Ovakvih akcija će biti još u Nišu”, najavljuje Jasmina, s obzirom na, kaže, veliko interesovanje koje vlada među sugrađanima za ovakve i slične humanitarne događaje i dodaje: “Bazar će trajati dok ostanemo čistog srca u ovome”.

Podsetimo, oni koji žele mogu da pomognu i uplatom novca preko fondacije “Budi human” na linkovima – za Lanu, za Minju i za Olivera.