NKD opet na listi najboljih svetskih istraživačkih organizacija

Foto: NKD

Nacionalna koalicija za decentralizaciju se i u 2020, godini u kojoj je obeležila deceniju postojanja, našla na listi najbojih svetskih istraživačkih organizacija u kategoriji transparentnosti i dobre uprave koju formira Univerzitet u Pensilvaniji. Ovo je treća godina zaredom da je pomenuti univerzitet uvrstio NKD na listu najboljih. Ove, kao i prethodne, zauzeli su 47. mesto.

Kako kažu, izuzetno su ponosni na činjenicu da je Niš na postavljanju standarda transparentnosti i dobrog upravljanja prepoznat, kako na međunarodnom, tako i na nacionalnom nivou.

“Naročito smo ponosni na ulogu koju smo u 2020. godini odigrali tokom početka pandemije, kada je pristup informacijama u Srbiji bio nezakonito ograničen. Redovno smo otvarali teme u kojima Srbija može da napravi značajne korake ka izgradnji odgovorne države i procesa participacije, posebno kroz jaku decentralizaciju i izgradnju lokalnih političkih i društvenih procesa”, nalazi se u saopštenju.

NKD čestita i drugim organizacijama i institucijama koje su, u različitim kategorijama, uvrštene na listu najboljih Univerziteta u Pensilvaniji, a među kojima je čak devet iz Srbije.