Nove mere Kriznog štaba – od petka ugostitelji rade do 17 časova, vikendom zatvoreni

Foto: Fusion Medical Animation on Unsplash

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima su i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade, nove su mere koje će biti na snazi od petka, 4. decembra, a koje je predložio republički Krizni štab. Kako pišu mediji, mere će usvojiti Vlada Srbije na sednici koja je zakazana za četvrtak. 

Kako predviđaju nove mere, prodavnice prehrambene robe moći će da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend, dok će apoteke, benzinske pumpe (točenje goriva) i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno.

Pozorišta i bioskopi biće otvoreni svakog dana do 17 sati, uključujući i vikend. Pijace radnim danima mogu da rade reglularno, a vikendom od šest sati ujutru do 15 časova.

U grupu onih koji neće moći da rade vikendom, odnosno od petka u 17 časova do ponedeljka u pet ujutru su ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni.