Podrži RTV: Istinom protiv otmičara danas u 17 časova

Foto: Fejsbuk stranica Podrži RTV

Pokret Podrži RTV postoji već godinu dana, a praktično na godišnjicu nastanka Pokreta i politički inspirisanih smena urednika i novinara u RTV, vraćamo se na ulicu i organzujemo protest: Istinom protiv otmičara!, navodi se u saopštenju Pokreta Podrži RTV.

Protest se održava u ponedeljak, 22. maja, u 17 časova ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, nakon čega je planirana protestna šetnja.

Na skupu će biti sumirano šta je do sada urađeno, a biće najavljeni i novi koraci čiji je cilj da nateraju “rukovodstvo RTV da počne da radi svoj posao ili da se iz tog medija sklone”.

Godinu dana posle neopravdanih smena urednika i novinara na Radio-televiziji Vojvodine koje su dovele do urušavanja kvaliteta programa, pada gledanosti i poverenja u pokrajinski javni servis, za to još niko nije odgovarao niti podneo ostavku, objašnjavaju iz Pokreta, i dodaju: “Uvedena je cenzura a problemi građana, koji su osnovali, finansiraju i kontrolišu ovu kuću, u programu RTV-a više ne postoje.”


Pokret Podrži RTV kroz objektiv TiVizije – internet platforme o ljudima koji Srbiju čine boljom

Pokret Podrži RTV ističe da samo ostavke više nisu dovoljne. “Tražimo i odgovornost!”  Sa tim ciljem, Pokret je danas podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv svih članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine zbog nesavesnog rada u službi.