Predstavljanje projekta „Gejming centar“

Startap centar Niš Vas poziva na konferenciju za medije i promovisanje projekta „Gejming centar“ koja će se održati u ponedeljak, 30. decembra 2019. godine od 12 časova u prostorijama Startap centra Niš (Aleksandra Medvedeva 14).

Gejming industrija je jedna od najbrže rastućih u svetu i odavno je premašila filmsku i muzičku industriju. U Srbiji postoji više od 70 gejming kompanija i studija, a procenjuje se da u ovoj kreativnoj industriji radi oko 1500 zaposlenih.

Startap centar Niš će u narednih osam meseci tokom projekta koji podržava Evropska unija preko programa EU PRO raditi na podršci u razvoju malih i srednjih preduzeća iz sektora video igara.

Biće opredeljen radni prostor veličine 50m2 koji će biti opremljen odgovarajućim softverskim i hardverskim radnim stanicama kako bi se olakšao rad MSP u ovom sektoru.

Takođe, zainteresovani srednjoškolci i studenti edukovaće se o gejming industriji, razvoju gejming kompanija, pristupu globalnom tržištu, kao i o promociji i brendiranju projekata.

Ovaj projekat finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.