Premijera “Ane Karenjine” novembra u niškom Narodnom pozorištu

FOTO - FB Narodno pozorište

Predstava “Ana Karenjina” niškog Narodnog pozorišta ovog novembra imaće dva premijerna izvođenja – 14. i 15. novembra. Pored komada niškog teatra, publika će tokom narednih mesec dana gledati i gostujuće predstave – “Jedan Edip”, “Ruska smrt – votka i šampanjac” i “Audijencija”.

Nakon premijere “Šesti oktobar”, repertoar Narodnog pozorišta osvežiće dramatizacija jednog od najpoznatijih klasika ruske književnosti čija je premijera zakazana za sredinu novmebra. U predstavi “Ana Karenjina”, reditelja, dramaturga i scenografa Irfana Mensura, glavnu ulogu tumači Dragana Mićalović, koju će posle određenog broja igranja zameniti niška glumica Katarina Arsić. Druga premijera “Ane Karenjine” je zakazana za 15. a reprize za 19. i 26. novembar.

Komad “Vlast i njena opozicija” otvoriće novembarski repertoar, a igraće dva put a- 2. i 32. novembra, u čast nagrađenih na Festivalu “Joakim Vujić” u Vranju.

Glumci će igrati i komad “Jedan edip” Juga Radivojevića 3. novembra, a 6. novembra na sceni Narodnog pozorišta u Nišu gostovaće Atelje 212 sa predstavom koju je napisala savremena ruska dramska spisateljica Irina Vaskovska “Ruska smrt – votka i šampanjac”. U predstavi igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić, Nebojša Ilić.

Publika će 17. novembra moći da pogleda “Sladoled”,  predstavu koja  prati sudbinu majke i ćerke, koju je režirao direktor Narodnog pozorišta Spasoje Milovanović.

Tri dana kasnije će i Nišlije moći da vide predstavu koju je takođe on režirao za Narodno pozorište u Pirotu “Kako smo spremali Gospođu ministarku”.

“Kako vam drago” igraće dva dana zaredom – 24. i 25. novembra, a za kraj repertoara najavljeni su komadi “Krv crvenog petla” 28. novembra, sutradan gostovanje iz Beograda sa predstavom “Audijencija” i poslednjeg dana u novembru najavljeno je Glumačko veče poezije.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta, dok je ulaz u pozorište moguć samo uz korišćenje zaštitnih maski zbog bezbednosti publike i zaposlenih.