Prvi “mejkerski” hackaTON u Nišu

Proaktiv pruža priliku mladim kreativcima iz Niša i okoline da učestvuju u 30 časovnom hakatonu. Njihov zadatak je kreiranje novog, modernog suvenira za promociju našeg grada sa osvrtom na istorijsko i kulturno nasleđe.

Prijave za grupe i individualce su otvorene do 4. marta na sajtu i facebook stranici Proaktiva i Delija, a sam hakation će se održati 9. i 10. marta u Deli prostoru. Vredne nagrade biće dodeljene pobednicima, dok će se prva tri idejna rešenja praviti na 3D štampaču.

Ova aktivnost je deo projekta „oPEACEmeni se“ koji nastoji da edukuje mlade u Nišu o izgradnji mira, multikulturalnosti, prihvatanju prošlosti, okretanju budoćnosti bez ratova, ali pre svega o istorijskom nasleđu grada Niša. Kao organizacija koja se bavi omladinskim radom bitno nam je da razvijamo kapacitete mladih kroz učenje novih, kreativnih aktivnosti. Ovakva vrsta takmičenja razvija takmičarski duh i kreativnost. Lokalna podrška su Deli prostor i Turistička organizacija grada Niša.

„oPEACEmeni se“ je deo projekta „Podeljna prošlost – zajednička budućnost“ (Divided past – Joint Future), koji sporvodi projektni konzorcijum na čelu sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke, a finansiran je sredstvima Evropske Unije.

Za više informacija možete kontaktirati Milana Babića – koordinatora projekta na 065/8133900.