Iz Akademskog pozorišta ovog vikenda stiže nova premijera – predstava Prvobitni instikt, koju glumci ovog pozorišta rade zajedno sa Gradskom organizacijom gluvih i nagluvih. Zbog epidemiološke situacije iz SKC-a najaljuju zatvorenu premijeru, a ovaj video performans publika će na internetu moći da pogleda u subotu od 12 sati. 

Predstava “Prvobitni instinkt” bez reči, koristeći gest, mimiku i emocije donosi nam priču o prilagođavanju čujućih, gluvih i nagluvih nakon izbijanja nuklearne katastrofe

Iako je početni plan bio da glumci predstavu „Prvobitni instinkt” izvedu uživo pred publikom, zbog epidemiološke situacije odlučeno je da igranje snimi i da se publici predstavi kao video performans“, navode iz pozorišta.

Premijerno prikazivanje zakazano je za petak u sali SKC-a i biće zatvorenog tipa, a široj publici će ovaj video performans biti dostupan na Fejsbuk stranicama pozorišta i SKC-a od subote u 12 sati, do kraja vikenda.

Ideja je  nastala u saradnji Gradske organizacije gluvih i nagluvih Niš i Akademskog pozorišta SKC-a, a inspirisana je romanom ,,Gospodar muva’’ Vilijema Goldina, a radnja predstave se  odvija u skloništu nakon izbijanja nuklearne katastrofe. 

Naši junaci, čujući i gluvi, prinuđeni da ostave svoj život, navike i običaje, stvaraju novi jezik kojim će pokušati da se povežu i nastave da žive. Predstava govori o oslanjanju na intuiciju i nagon – bez reči, koristeći gest, mimiku i emocije, gde protagonisti ostvaruju vezu i taj osećaj prenose gledaocu

Ovaj projekat pod nazivom ,,Teatar kulturne razmene’’ pobednik je prošlogodišnjeg konkursa SUPERSTE CENTRIFUGA. Autori projekta su Milica Lazarević, Mladen Milojković, Milica Bogdanović i Emilija Radovanović. Režiju potpisuju Mladen Milojković, koji je zadužen bio i za scenski pokret i Milica Lazarević, koja je zadužena za kameru i montažu. Kostime i Scenografiju je radila Ivana Savić. U glumačkoj ekipi su Jovana Živanović, Milica Đokić, Dragan Pavlović, Petar Ščepihin i Nemanja Dimitrijević.