Predstava Sladoled” niškog Narodnog pozorišta, večeras će se od 20.30 igrati na otvorenom i to na amfiteatru niškog keja. Ovo je prvi komad koji će niška pozorišna publika videti nakon šest meseci pauze zbog virusa korona.

Kao što je i najavljeno, nova pozorišna sezona krenula je sa prvim danima septembra. Lepo vreme omogućilo je da glumci, umesto sa scene niškog teatra, ljubitelje pozorišta pozdrave sa „amfija”.

Draga publiko, sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će Narodno pozorište Niš, predstavom “Sladoled”, zvanično otvoriti sezonu 2020/2021. Predstava, čiju režiju i scenografiju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, a koja je rađena po tekstu Mira Gavrana, biće odigrana u sredu, 02.09. sa početkom u 20:30, ispred Amfiteatra niškog keja
”, najavljuju iz pozoriša, i dodaju da je ovo igranje „poklon publici”.

„Sladoled” je komedija o životu i iz života koji svaka gledateljka i svaki gledalac poznaje. Uzbudljivo, duhovito i uverljivo predstava prati sudbinu majke i ćerke – od dana ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu. Jedna za drugom nižu se scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci… „Sladoled” je poslastica sa ukusom pozorišta, koju ćete hteli – ne hteli, morati da isprobate.  

Kakvu organizaciju i koje predstave na dalje očekuju građane u Narodnom pozorištu možete pogledati u emisiji 43/21 u našoj produkciji.