U KC Niš 94 pacijenta obolela od korone – među njima i šestoro dece

Foto: kcnis.rs

U poslednja 24 časa u Kliničkom centru Niš hospitalizovano je nešto više od 200 pacijenata, od kojih je kod 94 potvrđena zaraza virusom korona. Na lečenju se nalazi i 12 dece, od kojih je na virus korona pozitivno 6. U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba, dok je njih šestoro na respiratorima. 

Sva deca su u stabilnom stanju, sa blažim simptomima. Obično provedu 3 do 5 dana u bolnici, a nakon toga budu puštena kući u samoizolaciju.”, kaže dr Anđelka Slavković sa Dečije klinike.

Najmlađi pacijent je iz Leskovca i ima godinu i po dana, dok je na Dečijoj klinici najstariji 17-ogodišnji dečak iz Vranja.

Zamenik direktora Kliničkog centra Niš dr Vladan Ćosić naveo je da je danas situacija znatno povoljnija što se tiče testiranja i dodao da očekuju oko 100 rezultata PCR testa, kao i da je i danas uzeto 80 uzoraka. 

On dodaje i da su preduzeti koraci da se i deo novog Kliničkog centra otvori za COVID pacijente, jer su svi kapaciteti na Infektivnoj klinici popunjeni. Kako je objasnio, u novoj zgradi KC-a biće smešteni pacijenti sa stabilnijom kliničkom slikom. 

Autor: Danica Popović