Kako bi prikupili novac za lečenje Nišlije Marka Mladenovića, kome je hitno potrebna terapija, u petak, 25. septembra će se u Obrenovićevoj organizovati humanitarni bazar. Na ovoj humanitarnoj manifestaciji, koju organizuju Banka dobročinstva i inicijativa “I ja sam dete sa ove planete”, posetioci će imati priliku da različite rukotvorine, igračke i slike dobiju u zamenu za donaciju.

Marko je Nišlija, student, kome je 2013. godine dijagnostifikova tumor u kičmenom stubu. Lečen je uspešno, ali se bolest ponovila ove godine i ostao je nepokretan. Stanje mu se pogoršalo i sada ga čeka nastavak lečenja u Turskoj, ali mu nedostaje blizu 7000 eura koje klinici treba uplatiti do ponedeljka, 28. septembra.

Banka Dobročinstva je svoje kase „otvorila“ samo za Marka i donacije Nišlije mogu ubacivati dan-noć, do ponedeljka. Humanitarna inicijativa „I ja sam dete sa ove planete“, nakon uspešno organizovanog bazara za decu obolelu od SMA tip 1, želi da doprinese Markovoj borbi.

Na bazaru vas očekuju rukotovorine niških kreativaca – nakit, dekupaž radovi, ukrasne sveće, nakit i drugi asesoari, privesci, magneti… Tu će biti i knjige, umetničke slike, lutrija iznenađenja, dečije igračke i knjige… Pozvani su svi ljudi dobre volje i velikog srca da dođu i da kupovinom na bazaru i svojim donacijama, koliko su u mogućnosti, pomognu Marku i Markovim roditeljima u ovom najtežem trenutku. One koji nisu u mogućnosti da prisustvuju pozivamo da pošalju sms podrške 817 na 3030“, stoji u saopštenju ove humanitarne grupe.

Na Fejsbuk straniciI ja sam dete sa ove planete – humanitarna grupa
aktuelna je prodaja vaučera niških preduzetnika, a pomoć je namenjena takođe Marku. Po povoljnijim cenama mogu se kupiti šišanje, pranje kola, kreativne radionice za decu, različiti kursevi engleskog jezika za decu i odrasle, časovi gitare i klavira…