Uručene „Аcademic to Business“ nagrade najboljim timovima

Pobednička ekipa sa članovima žirija Foto: pokrenisezabuducnost.rs

Tim Jane Cvetković, studentkinje Inženjerstva inovacija Univerziteta u Nišu, pobednik je trećeg „Academic to Business“ (A2B) programa. Članovi pobedničkog tima nagrađeni su sa po 100. 000 dinara. Mentor tima, odnosno preduzetnik za koga je pobednički tim osmislio održivi biznis model je Milan Jović, vlasnik firme Feathermen — Wooden Accessories. Liderka tima, Jana Cvetković kaže da joj je ovo iskustvo mnogo pomoglo.

„Ovo je prvi put da sam se ja srela sa ovakvim radom u timu koji spaja preduzetnike sa studentima i puno mi je značilo da vidim proizvodnju i bilo koji biznis iz prve ruke – da vidim kako sve to funkcioniše. To stvarno gradi samopouzdanje i pruža uvid u neke oblasti o kojima smo učili na fakultetu, ali nam je  falilo da vidimo kako to zapravo izgleda u praksi“, kaže Jana.

Članovi drugoplasiranog tima dobili su nagrade od po 80. 000 dinara, a trećeplasirani po 60. 000. Ostali učesnici finala dobili su nagradni vaučer od po 20. 000 dinara, a preduzetnici po 100. 000 dinara za implementaciju najboljih studentskih rešenja.

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se preko 90 studenata, a u finale se plasiralo pet timova od po pet studenata. Završnom takmičenju prethodio je četvorodnevni trening, tokom kojeg su studenti mogli da primene svoje akademsko znanje u konkretnim situacijama u poslovanju preduzetnika.

Projekat „Academic to Business“ (A2B) deo je programa „Pokreni se za budućnost“, kompanije Filip Moris, koja već 13 godina podržava mlade na putu ka uspešnom počinjanju karijere i stvaranju uslova za napredak i ostanak u zajednici.