“Zoranov brk” za niškog glumca Aleksandra Mihailovića

Foto: FB Narodno pozoriste

Na ovogodišnjem festivalu “Dani Zorana Radmilovića” Aleksandar Mihailović , prvak drame niškog teatra, proglašen je glumcem druge festivalske večeri, pa se tako u njegovim rukama po četvrti put našla nagrada “Zoranov brk”. Odluku o nagradi žiri je doneo jednoglasno.

Uloga kralja u “1789”, reditelja Hadija Kurića Mihailoviću je donela četvrto po redu priznanje sa pozorišnog festivala koji se u Zaječaru održava 29. put.

“Srećan sam zbog nagrade na festivalu i drago mi je što su periodične zasluge koje dobijam dokaz kontinuiteta mog rada”, kaže je Mihailović i dodaje: “Drago mi je što konačno shvatam suštinu onoga što su mi, kada sam bio mlad, govorile starije kolege, a to je činjenica da je najveća vrednost u glumačkom poslu upravo trajanje”.
Istakao je da su priznanja koja se uručuju glumcima na festivalima veliki podstrek i vetar u leđa za dalji rad.

“Svaka nagrada je potvrda truda i uvek je lepo kada glumac ima povratnu informaciju od publike i stručnog žirija da je trud koji uložio u izradu nekog pozorišnog komada isplativ”, naveo je prvak drame Narodnog pozorišta u Nišu.


Aleksandra Mihailovića niška pozorišna publika u ovoj sezoni može da vidi i u novoj predstavi u “Šesti oktobar, priča o jednom letovanju”, čija je premijera bila početkom oktobra. Pored aktuelnih filmskih i pozorišnih angažovanja koja ima, Mihailović je rekao da ima u planu da u narednom periodu “ubode pero” i napiše neki novi pozorišni komad.