19. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora

Foto: MRCN/B.R
Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora biće održan po 19. put u hali Čair od 29. do 3. marta. Na ovogodišnjem sajmu biće 7 turističkih agencija, 61 turistička organizacija, hotelijeri, klubovi ekstremnih sportova, kao i predstavnici zdravstvenog i banjskog turizma.

“Ove godine očekuju se novi izlagači, gosti turoperateri iz regiona Balkana. Osim aktivnog odmora kao teme Sajma, ove godine akcenat će biti i na gastronomskoj i vinskoj ponudi, što se pre svega odnosi na prezentaciju i degustaciju karakteristične lokalne kuhinje izlagača. Food court, štand koji je posebno namenjen za prezentaciju i degustaciju gastro specijaliteta i pića, odličan je način da se posetiocima Sajma prezentuju turističke destinacije juga Srbije i na ovaj način”, rekao je direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

Prošlogodišnji Sajam zabeležio je rekordni broj od preko 130 izlagača iz zemlje i iz regiona, Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske i Grčke među kojima su bile turističke agencije, turoperatori, turističke organizacije gradova i opština, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma, predstavnici sportsko – rekreativnog turizma i aktivnog odmora, organizatori manifestacija, kao i udruženja samostalnih izlagača suvenira.

Celokupan program sajma možete pogledati ovde.

Ulaz je slobodan, a radno vreme Sajma je 29. i 30. marta od 10h do 19h, dok će Sajam biti otvoren poslednjeg dana od 10h do 17h.