AUTODIDACT: “Da bi vas mladi čuli, morate govoriti njihovim jezikom”

Kako bi svojim vršnjacima pomogli da, u skladu sa svojim interesovanjem i obrazovanjem pronađu odgovarajuću kompaniju, udruženje ili instituciju u kojoj bi mogli da volontraju, tim srednjoškolaca i studenata iz Autodidact kluba počeo je sa emitovanjem Autodidact podcasta. Idejni tvorci Autodidacta su danas u Media&Rerofm i predstavili svoj podcast!

U Americi postoji više od pola miliona podcastova, dok je u Srbiji to i dalje relativno mlad pojam. Među onima koji postoje u Srbiji nema nijednog koji se konkretno bavi mladima, te je odatle i proizašla ideja da se osnuje Autodidact, podcast koji se bavi mladima i koji je i njima i namenjen.

Da bi vas mladi čuli, morate da govorite jezikom mladih, a danas je to multimedija odnosno sadržaji foto, video i audio. Podcast je nešto nalik emisiji, ali se razlikuje od radija, jer ga možete skinuti preko onlajn platforme, i možete ga slušati bilo kada i to bez upotrebe interneta.“, rekla je jedna od osnivačica Autodidacta, Anđa Denčić.

Kako objašnjavaju članovi ekipe, podcast je nešto nalik radijskoj emisiji, ali je specifična po tome što je to online platforma, koja se može preuzeti i slušati bez interneta u bilo kom trenutku.

Pored podcasta, u klubu se organizuju i radionice, namenjene mladim ljudima, koji im pomažu da budu bolje upućeni u svet omladinskog aktivizma, uče ih kako da se informišu za razmene kao i kako da se naprave svoj CV. Kako objašnjavaju postoji i veliki broj besplatnih programa koji su dostupni u našem regionu, a mladi o tome nisu informisani.

Podsetimo, jedna od platformi preko koje možete pratiti Autodidact podcast je i sajt Media&Reform centra.