Posle četiri meseca pauze prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19, Ryanair od 2. avgusta ponovo leti iz Niša za Berlin. Linija do Malte će, prema najavama, krenuti u rad sredinom avgusta. Sa niškog aerodroma očekuju da će se destinacije na kojima je Ryanair-a leteo iz Niša pre pandemije postepeno obnavljati, kao i da će se uvesti nove.

Obnova letova biće obeležena promotivnim cenama, najavila je predstavnica Ryanair-a, Olga Pavlonka. 

Pokrenuli smo prodaju sedišta sa cenama karte za samo 26,99€ u jednom smeru, koje moraju biti rezervisane do 5. avugsta samo na zvaničnoj veb stranici avio-kompanije”, objasnila je ona.

Radujemo se povratku -a u Niš, jer ovo povećava broj destinacija sa aerodroma Konstantin Veliki Veliki u Nišu. Pored leta za Berlin, očekujemo da će se destinacije na kojima je Ryanair-a leteo iz Niša pre pandemije postepeno obnavljati, kao i da će se uvesti nove”, rekao je direktor aerodroma u Nišu “Konstantin Veliki” Dušan Knežević. 

Iz ove kompanije podsećaju sve putnike da poštuju preporučene mere prevencije u cilju sprečavanja širenja korona virusa, kao i da se detaljno informišu pre puta kod nadležnih službi o načinu i uslovima putovanja u Nemačku.

SZO objavila smernice za putovanja: Maske ne znače da ste potpuno zaštićeni

Za sve one koji žele ili moraju da putuju, Svetska zdravstvena organizacija je objavila Savete za putovanja za širu javnost. U ovom “priručniku” se navodi da trenutno ne postoji nerizično putovanje. Kako objašnjavaju, nošenje maski nije dovoljna zaštita, pa se tako i ostale mere prevencije, kao što su redovna dezinfekcija ruku, kijanje i kašljanje u prevoj lakta ili rukava i održavanje preporučene međusobne distance, moraju poštovati kadgod je to moguće.

Proverite odredišnu zemlju da biste utvrdili politike o tome koja je vrsta turističkih putovanja dozvoljena”, naglašava SZO.

Putnici bi trebalo da samostalno kontrolišu i prijave lokalnim zdravstvenim ustanovama sve sumnjive simptome tokom 14 dana od dolaska. U slučaju potvrde prisustva virusa COVID-19, putnici će biti izolovani u zdravstvenoj ustanovi ili kod kuće, u zavisnosti od smernica zemlje”, navodi SZO.

Putovanja se ne preporučuju ljudima starijim od 60 godina, kao ni hroničnim bolesnicima. Takođe, putovanja se ne preporučuju osobama sa potvrđenim prisustvom virusa, kao ni onima koji su imali kontakt sa zaraženima.

SZO je preporučila da prioritet budu važna putovanja zbog hitnih slučajeva, humanitarnih akcija, putovanja važnog osoblja i povratka u zemlju.