Nekadašnja novinarka i šefica dopisništva RTS-a i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski danas je dobila novu ulogu – gradonačelnice Niša. Inače, Sotirovski je prva žena na čelu Grada. Njena zamenica biće Dušica Davidović.

Novi članovi gradskog Veća su Slobodan Ranđelović, Sonja Milojković, Adriana Anastasov, Nenad Stanković, Marija Ranđelović, Predrag Stojanović, Vladislav Marijanović, Miroslav Đokić i Branislav Kačar.

Kako je istakla prioritet će joj biti izgradnja auto-puta Niš-Priština-Drač, izgradnja brze pruge Niš-Beograd, modernizacija aerodroma Konstantin Veliki, zamena javne rasvete i pročišćenje vodovodne i kanalizacione mreže u pojedinim naseljima, ali i izgradnja zaobilaznice oko Niša, Somborskog, južnog i zapadnog bulevara. 

Neophodno je da grad uređujemo, da rešimo probleme pasa lutalica, da modernizujemo pijace, da pokušamo da dobijemo sekundarni nivo zdravstva – gradsku bolnicu, da reformišemo javnu upravu. U narednom periodu biće usvajanje Lokalnog antikorupcijskog plana Niša, i osnivanje novog tela LAF-a i pretvaranje Starog groblja u memorijalni kompleks, uredjenje kasarne Filip Kljaić koja će biti predata sudstvu”, kaže nova gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kako je rekla, kao veliki i važan grad, Niš nema sajamski prostor, dvoranu, operu, botaničku baštu ni zoološki vrt.

„Sve nam je to potrebno. Moramo da rešimo neke vidljive probleme – problem pasa lutalica, da pronađemo adekvatno rešenje za zelene površina, da izmestimo buvljak, kvantašku i auto pijacu, da izmestimo autobusku stanicu”, rekla je Sotirovski.

Sotirovski je najavila i izgradnju novih vrtića, i istakla da će u narednom periodu raditi na tome da građani dobiju socijalne karte, kako bi se pokazala prava slika kojim porodicama u Nišu je potrebna pomoć.

Predsednik Skupštine Niša Boban Džunić, zamenik Igor Novaković 

Na jučerašnjoj sednici za predsednika Skupštine Grada izabran je Boban Džunić, nekadašnji predsednik Opštine Palilula i nekadašnji direktor niške Elektrodistribucije, dok je na današnjoj sednici Igor Novaković izabran za njegovog zamenika. Novaković je od 2008. do 2012. godine bio predsednik niške Opštine Palilula, nekadašnji je direktor Elektrodistribucije Niš, kao i pomoćnik gradonačelnika. 

Novi predsednik opštine Pantelej je Saša Novićević, dok je novi predsednik opštine Palilula Nikola Božić

Podsetimo, od izbora koji su održani juna meseca u javnosti se spekulisalo o tome ko će biti novi gradonačelnik Niša. Građani su u anketi Južnih vesti izabrali poverenika Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdana Milovanovića, dok je na drugom mestu bila dugogodišnja novinarka i dopisnica RTS Dragana Sotirovski. Ovo neformalno “glasanje” privuklo je pažnju i pomenutih “konkurenata” Srpske napredne stranke koji su na svojim društvenim mrežama komentarisali rezultate ove ankete.