Broj obolelih u Nišu prešao 300, raste i broj pregleda

Prema podacima sa zvaničnog sajta Doma zdravlja u Nišu, juče se u kovid ambulantama ove ustanove, namenjenim odraslom stanovništvu, javilo se 2363 pacijenata. Testirano je 756 pacijenata od čega je pozitivno 314, što je za šest pacijenata više nego prethodnog dana.

Od 2363 pacijenata, njih 540 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na COVID19 infekciju, dok je 1823 obavilo kontrolni pregled.

Kako kažu, lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 179 pacijenta kome je urađena radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 779 laboratorijskih analiza.

Dan ranije, tačnije, 15. marta u kovid ambulantama Doma zdravlja Niš, javilo se 2079 pacijenata. Testirano je 722 pacijenata od čega je pozitivno 308.

Podsetimo, zbog kontinuiranog povećanja broja obolelih u Srbiji od danas su na snazi rigoroznije mere za suzbijanje koronavirusa. Vrata svih prodavnica, osim onih koje prodaju prehrambene proizivode, biće zatvorena do ponedeljka. Ugostiteljski objekti i ustanove kulture takođe neće raditi do 22. marta, kada se očekuju nove odluke Kriznog štaba.