Čiji je niški aerodrom?

Miloš Bošković, Dragoslav Pavlović i Danijel Dašić; foto: MRCN/N.S.

„Pitanje je koliko je gradska vlast spremna da kaže ’ne’“, istakao je bivši gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović na Gradskom forumu „Čiji je niški aerodrom“ organizovanog zbog aktuelnih dešavanja oko poklanjanja niškog aerodroma državi, a u iščekivanju sednice Skupštine grada zakazane za utorak kada će odobrnici doneti konačnu odluku.

Na debati u Media i reform centru Niš osim Dragoslava Pavlovića učestvovali su i programski savetnik Nacionalne koalicije za decentralizaciju Danijel Dašić i pokretač incijative „Ne damo niški aerodrom“ Miloš Bošković koji su se saglasili da je rešenje ovog i sličnih problema – decentralizacija države, kao i da je najveća odgovornost na odbornicima koji će u utorak odlučiti dalju sudbinu aerodroma.

Pratićemo glasanje 61 odbornika u Nišu, kako bismo videli ko radi u interesu građana. Ne smemo da zaboravimo da se ovde radi o otimanju imovine građana Niša“, rekao je Dašić i najavio da će u sredu javno biti objavljeno ko je od odbornika kako glasao.

Bivši republički poslanik i inicijator protesta Miloš Bošković pozvao je sve građanke i građane da se pridruže protestima koji će se nastaviti u ponedeljak žurkom na nišavskom amfiteratru od 18 sati, a narednog dana u 9 ispred Skupštine grada.

Kada bismo izgubili aerodrom, izgubili bismo ponos“, poručio je Bošković, jer je, kako kaže, ovo velika uvreda i poniženje za Nišlije.

Ovom prilikom učesnici tribine pozvali su sve Nišlije i Nišlijke na mirne proteste jer je, kako je poručio Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, „vreme da izbacimo prostakluk iz politike, i da pokažemo da je Niš grad pristojnih i vaspitanih ljudi“.