Decenija festivala „Nauk nije bauk“

Foto: MRCN/N.S
Već tradicionalno desetu godinu zaredom, poslednji petak i subota meseca marta rezervisani su za festival Nauk nije bauk. Festival se održava 30. i 31. marta u holu Elektronskog fakulteta u Nišu, od 10 do 19 časova. Ove godine, postavkama eminentnih niških fakulteta na kojima se uvek mogu videti najnovija dostignuća nauke i tehnologije, pridružuju se i društveno-odgovorna preduzeća i predstavnici niških kompanija koje nauku koriste u praksi.

 “Na Festivalu sve više ima ozbiljnih projekata koji se bave društvenim problemima. Jedan od njih je i Karavan za klimu, koji organizujemo u saradnji sa Francuskim institutom u Nišu. Očekuje nas veliki broj digitalnih projekata koje organizuju osnovne i srednje škole, ali i fakulteti”, rekao je direktor Gimnazije ”Svetozar Marković” dr Marijan Mišić.

On dodaje da su ove godine imali preko 120 prijava za učešće na Festivalu, što znači da je oko pet hiljada ljudi želelo da se predstavi na Festivalu.

Organizatori očekuju da i ove godine Nauk nije bauk posete gosti iz Makedonije i Crne Gore, ali i iz čitavog regiona.

O svim aktivnostima izveštavaće PR tim učenika gimnazije “Svetozar Marković” na zvaničnom sajtu Festivala, kao i na stranicama na Fejsbuku i Instagramu. Tokom trajanja festivala, na sajtu će biti dostupan i live prenos najvažnijih predavanja.