Vebinar “Digitalni buntovnik” o medijskom obrazovanju, aktivnom građanstvu, ulozi društvenih medija i oglašavanja u životu tinejdžera održaće se danas od 17 časova preko platforme Zoom, a svi zainteresovani moći će da ga pogledaju na Fejsbuk stranici EU u Srbiji.

U okviru vebinara biće obrađene teme poput toga kako se boriti protiv stereotipa i predrasuda, govora mržnje i nasilja na mreži, ugroženosti dece na društvenim mrežama i Internetu.

Učesnici vebinara biće Maja Zarić, rukovodilac u Sektoru za informisanje i medije u Ministarstvu kulture i informisanja kao i eksperti na projektu „Podrška medijskim reformama u Srbiji”: Ana Martinoli, vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti i prodekan za nastavu,  Ana Mirković, direktorka Instituta za digitalne komunikacije,  Saša Mirković, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije.

Učesnicima vebinara će se na sa samom početku video porukom obratiti Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji, Maja Gojković, potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja i Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Tokom vebinara biti predstavljen „Priručnik za medijsku pismenost za preduniverzitetsko obrazovanje namenjenom nastavnicima i stručnim saradnicima” na kom su zasnovane i teme vebinara. Priručnik je pripremilo Ministarstvo kulture i informisanja u okviru EU projekta „Podrška medijskim reformama u Srbiji“.