Donacije licenciranih softvera za neprofitne organizacije

Kako bi unapredili rad neprofitnih organizacija na Balkanu, TechSoup Balkans, koja je deo je globalne TechSoup inicijative, potpuno besplatno ili uz administrativnu naknadu donira licencirane softvere.

TechSoup Balkans fokusiran je na četiri zemlje Zapadnog Balkana – Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru, i trenutno jača informatičke (IT) kapacitete za više od 5000 neprofitnih organizacija, što uključuje muzeje, biblioteke, religijske institucije i sportske klubove.

Proces donacija vrlo je jednostavan. Sve što je potrebno jeste da registrujete Vašu organizaciju na TechSoup sajtu, a nakon što tim odobri registraciju, možete naručiti softver koji vam je potreban.


Neka od softverskih rješenja možete dobiti potpuno besplatno (npr. Microsoft 365 ili Google for Nonprofits), dok se pri naručivanju određenih licenci plaća administrativna naknada koja je ekvivalentna 2% do 10% komercijalne cijene proizvoda.

Plaćanje se vrši po predračunu, a sve licence dobijate direktno od naših donatora“, navode u ovoj organizaciji.

Oni pozivaju organizacije da počnu sa upotrebom potpuno legalnih naprednih verzija softvera koji će im, kako navode, olakšati mnoge procese rada.

Za više informacija o samom programu, kao i svim pogodnostima koje on nudi možete kontaktirati TechSoup Balkans tim – putem mejla info@techsoupbalkans.org ili putem telefona +387 64 408 18 48 (Viber i WhatsApp).