Gradski štab zabranio rad robnih pijaca, iz Tržnice kažu da se to ne odnosi na one u njihovoj nadležnosti

Foto: MC/A.Đ.

Povodom objave Gradskog štaba za vanredne situacije da od 18. jula stupa na snagu zabrana rada robnih pijaca, na osnovu procene rizika od širenja epidemije koronavirusa, iz JKP Tržnica kažu da nijedna njihova pijaca neće biti zatvorena u narednom periodu, zato što ispunjavaju sve preporučene uslove za rad.

Odluka Gradskog štaba u kojoj se navodi da se zatvaraju robne pijace zbog epidemiološke situacije, zbunila je i zakupce i zaposlene u “Tržnici”, navode u ovom preduzeću.  Kako objašnjavaju, ova zabrana odnosi na pijace koje ne ispunjavaju uslove za rad, a nijedna takva nije u njihovoj nadležnosti. 

Pijace neće biti zatvorene u narednom periodu. Ta odluka se nije odnosila na naše pijace”, kaže Siniša Marjanović, rukovodilac sektora za pijačnu upravu, i dodaje “Mi smo pre mesec dana dostavili poseban plan primene mera i strogo ih se pridržavamo na svim pijacama”.

On dodaje da inspekcija redovno kontroliše poštovanje mera kao što su držanje preporučenog međusobnog rastojanja, nošenje zaštitnih maski, redovna dezinfekcija radnih površina i ruku, od strane i zakupaca i potrošača.

Marjanović tvrdi da će sve pijace pod nadležnošću JKP Tržnice nastaviti sa nasmetanim radom, uz obavezno poštovanje svih propisanih mera i u narednom periodu.

Inače, Gradski štab za vanredne situacije je  18. jula objavio naredbu u kojoj se zabranjuje rad robnih pijaca u Nišu, sve dok one ne ispune propisane uslove, međutim nije precizirano o kojim se pijacama radi. Ono što se navodi je da se “objave ne odnose na auto pijacu, cvetnu pijacu i zelene pijace na kojima se prodaju prehrambeni proizvodi”. 

Autor: Danica Popović