I za vikend radno vreme do 20 časova, o merama za praznike 28. decembra

Radno vreme će i tokom vikenda za sve radnje, ugostitelje, tržne centre i uslužne delatnosti ostati do 20 časova, kao što je bilo i radnim danima ove nedelje, odlučeno je jutros na sednici Kriznog štaba. Ovo je, kako prenosi RTS, gradonačelnik Beograda Goran Vesić izjavio za Tanjug. O novim merama za predstojeće praznike odlučivaće se 28. decembra,

Na snazi su i mere koje se primenjuju pri ulasku u Srbiju. Strancima koji dolaze dozvoljen je ulazak samo ako poseduju negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

U Srbiji je prema jučerašnjim podacima testirano 15.387 osoba, dok je 4.091 osoba zaražena. Preminulo je 49 pacijenata, dok se na respiratoru nalazi 312 pacijenata.

Podsećanja radi, Krizni štab je doneo odluku ove nedelje da sve radnje, ugostiteljski objekti, tržni centri i ostale uslužne delatnosti rade do 20 časova, međutim, a o tome da će raditi i za vikend odlučneo je jutros. Gradonačelnik Beograda Goran Vesić je, kako je preneo RTS, naveo da je medicinski deo Kriznog štaba bio protiv toga da sve radi za vikend.