U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovano je 209 pacijenata, a kod 65 je potvrđeno prisustvo virusa korona. Na aparate za veštačku ventilaciju priključeno je sedam pacijenata i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju, stoji na sajtu KC Niš. U poslednja 24 sata preminuo je jedan pacijent u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U četiri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 76 pacijenata, dok su 34 pozitivna. Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece, dok je jedan pacijent preminuo.

U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno je hospitalizovano 67 pacijenta, a kod 26 je potvrđen virus, dok je u ZC Surdulica u kovid bolnici hospitalizovano 49 pacijenata, dok je 34 sa potvrđenim prisustvom virusa. 

U poslednja 24 sata u Srbiji su 254 osobe pozitivne na koronavirus od 8768 testiranih. Preminulo je šest osoba, dok se na respiratorima trenutno nalazi 87 pacijenata. Ukupno je preminulo 658 osoba, dok su 2454 osobe hospitalizovane. Na respiratorima se nalazi 87 pacijenata.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 263 korisnika i 83 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 739, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u tim ustanovama iznosi 296, navodi se u saopštenju.