Već drugi dan nema informacija iz Kliničkog centra Niš o broju obolelih, hospitalizovanih i o broju pacijenata koji se nalaze na respiratorima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U poslednja 24 sata u Srbiji je 339 osoba pozitivno na koronavirus od 9436 testiranih. Preminulo je 8 osoba, dok se na respiratorima trenutno nalazi 162 pacijenta. Do sada su preminule 573 osobe. Hospizalizovano je 4305 pacijenata. 

U odnosu na jučerašnji dan, za 24 časa povećan je broj pacijenata na respiratorima za 12. Na koronavirus pozitivno je 642 lekara, a hospitalizovano je 74 njih. 

Dr Verica Jovanović, direktorka “Batuta” ističe da se epidemiološka situacija u domovima za stare posebno kontroliše i prati, jer su korisnici tih ustanova pod velikim rizikom od oboljevanja od koronavirusa.

“Tu se primenjuju posebne mere, počev od smanjenja komunikacije do specijalnih načina organizacije rada domova”, rekla je doktorka Jovanović. 

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID–19 kod 244 korisnika i 83 zaposlenih, stoji na sajtu Ministarstva za rad,  zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.