U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovana su 142 pacijenta, a kod 51 je potvrđeno prisustvo virusa korona, od kojih je i jedno dete. Na aparate za veštačku ventilaciju priključeno je šest pacijenata i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju, stoji na sajtu KC Niš. U poslednja 24 sata preminuo je jedan pacijent u ovoj zdravstvenoj ustanovi. 

U četiri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 49 pacijenata, dok je 21 pozitivan. Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece.

U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno je hospitalizovan 41 pacijent, a kod 10 je potvrđen virus, dok je u ZC Surdulica u kovid bolnici hospitalizovano 28 pacijenata, dok je kod 21 potvrđeno prisustvo virusa. 

U poslednja 24 sata u Srbiji je 108 osoba pozitivno na koronavirus od 9186 testiranih. Preminule su četiri osobe, dok se na respiratorima trenutno nalazi 64 pacijenta. Ukupno je preminula 681 osoba, dok je 1507 osoba hospitalizovano. 

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa kod 139 korisnika i 78 zaposlenih, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 862, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 318.