KC Niš: Još tri pacijenta preminula od koronavirusa

Foto: kcnis.rs

U Kliničkom centru u Nišu u poslednja 24 sata preminula su još tri pacijenta, izjavio je pomoćnik generalnog direktora ove ustanove dr Goran Stanojević. Na bolničkom lečenju su njih 154, od kojih je kod 75 potvrđeno prisustvo koronavirusa, među kojima je i jedno dete.

Petoro obolelih je na respiratorima, a kako je izjavio Stanojević, oni su u teškom opštem stanju.  Na bolničkom lečenju je i destoro dece, prisustvo virusa potvrđeno je kod jednog, ali su svi oni u stabilnom stanju.

“Klinička slika kod dece je u blažoj formi, deca su stabilna, i trenutno su van životne opasnosti” ističe Stanojević i dodaje da je na koronavirus pozitivno 12 lekara i osam medicinskih sestara i tehničara.

Jedna osoba preminula u Vranju

Kad je reč o Vranju, u dve kovid bolnice ukupno je hospitalizovano 95 pacijenata, od čega 54 sa potvrđenim prisustvom virusa, dok je jedan pacijent u poslednja 24 sata preminuo. Stanojević je rekao da se u kovid bolnici u Leskovcu nalazi 69 pacijenata, od toga 40 sa potvrđenim prisustvom virusa, dok se u Surdulici, koja je nova kovid bolnica, nalazi  28 pozitivnih na koronavirus. 

Da se intenzivno radi i na pronalasku bolje terapije u lečenju koronavirusa medijima je rekao direktor Infektivne klinike dr Miodrag Vrbić, a, kako je objasnio novoformirani su i protokoli za tretman bolesnika.

Odgovor na pitanje o ukupnom broj umrlih novinari ni danas nisu dobili. Za vikend je najavljeno da neće biti pres-konferencija, već će se podaci o novoobolelima i trenutnom stanju pacijenata objavljivati na sajtu Kliničkog centra Niš.