U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovana su 204 pacijenta što je za pet manje u odnosu na juče, a kod 65 je potvrđeno prisustvo virusa korona, od kojih je i jedno dete. Na aparate za veštačku ventilaciju priključeno je pet pacijenata i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju, stoji na sajtu KC Niš. U poslednja 24 sata preminuo je jedan pacijent u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U četiri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 75 pacijenata, dok su 32 pozitivna. Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece.

U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno su hospitalizovana 64 pacijenta, a kod 18 je potvrđen virus, dok je u ZC Surdulica u kovid bolnici hospitalizovano 48 pacijenata, dok je 33 sa potvrđenim prisustvom virusa. 

U poslednja 24 sata u Srbiji je 247 osoba pozitivno na koronavirus od 9100 testiranih. Preminule su tri osobe, dok se na respiratorima trenutno nalazi 78 pacijenata. Ukupno je preminula 661 osoba, dok je 2220 osoba hospitalizovano. 

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 219 korisnika i 83 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.