KC Niš: Pozitivno 109 pacijenata, dva pacijenta preminula

Foto: MC/A.Đ.

U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovano je ukupno 333 pacijenta, a kod 109 je potvrđeno prisustvo virusa korona, među kojima je i četvoro dece. 11 pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. U poslednja 24 sata, prema zvaničnim informacijama, preminula su dva pacijenta u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno hospitalizovano 137 pacijenata, a kod 17 je potvrđen virus. U četiri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 197 pacijenta, dok je 115 pozitivno. Među hospitalizovanim pacijentima u ZC Vranje nema nema dece. U ZC Surdulica u kovid bolnici hospitalizovana su  63 pacijenta, dok su 54 sa potvrđenim prisustvom virusa. 

U Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo 13 osoba od posledica korone, a od 8659 testiranih prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 344 osobe, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji za novinare Kriznog štaba Vlade Srbije. Na respiratorima se nalazi 170 pacijenata.

Lončar dodaje da se na bolničkom lečenju nalazi 70, a u samoizolaciji 500 zdravstvenih radnika. 

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da se na respiratorima nalaze ljudi starosti između 20 i 50 godina, a da je njihova trenutna klinička slika znatno teža nego ona u martu i aprilu mesecu.