KC Niš: Pozitivno 97 pacijenata, bez preminulih u poslednja 24 sata

Foto: MC/A.Đ.

U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovan je ukupno 291 pacijent, a kod njih 97 je potvrđeno prisustvo virusa korona, među kojima je i četvoro dece. Šest pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. U poslednja 24 sata, prema zvaničnim informacijama, nema preminulih od posledica virusa.

U odnosu na jučerašnji dan kada je u KC smešteno 105 pacijenata pozitivnih na COVID, danas je taj broj manji za osam pacijenata. Broj ljudi na respiratorima ostao je isti, dok se broj dece koja su pozitivna na koronavirus povećao za dvoje i sada ih ima četvoro.

Broj hospitalizovanih i potvrđenih slučajeva na koronavirus raste i u gradovima na jugu Srbije te je u ZC Lekovac, u covid bolnici ukupno hospitalizovano 124 pacijenta, a kod 9 je potvrđen virus. U četiri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 170 pacijenata, dok je 81 pozitivno. Među hospitalizovanim pacijentima u ZC Vranje nema nema dece. U ZC Surdulica u kovid bolnici hospitalizovana su  63 pacijenta, dok su 53 sa potvrđenim prisustvom virusa. Prema ovim podacima, na jugu Srbije se trenutno nalazi 240 pacijenata sa potvrđenim prisustvom virusa.