KC Niš: U starom delu KC 92 pacijenta, troje preminulih

Foto: kcnis.rs

U starom delu KC Niš hospitalizovana su ukupno 92 pacijenta, od toga i troje dece sa potvrđenim prisustvom virusa korona, koja su u stabilnom stanju. Deset pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, dok su tri pacijenta sa potvrđenim virusom preminula u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U odnosu na jučerašnji dan kada je u KC smešteno 103 pacijenta, danas je taj broj manji za 11 pacijenata. Porastao je broj ljudi na respiratorima – u odnosu na juče ima ih četiri više, ukupno deset.

U ZC Lekovac u covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 12 pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, u dve covid bolnice u ZC Vranje ukupno je hospitalizovano 85 pacijenata, dok je jedan pacijent sa potrvrđenim virusom preminuo. Među hospitalizovanim pacijentima nema dece. U ZC Surdulica su covid bolnici trenutno hospitalizovana 53 pacijenta sa potvrđenim prisustvom virusa.

Inače, informacije iz Kliničkog centra u Nišu danas su stigle sa njihovog sajta, jer konferencija za medije nije održana zbog, kako su naveli, “tehničkih razloga i službenih obaveza”. Sledeća konferencija zakazana je za četvrtak, 9. jul sa početkom od 12 sati ispred ulaza u novu zgradu KC Niš. 

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je na koronavirus testirano 8590 osoba, dok je zaraženo još 357 osoba, a umrlo je 11 osoba. Na respiratorima se nalazi 118 pacijenata. Ukupan broj registrovanih slučajeva u Srbiji je 17076, dok je broj preminulih 341.