Nedovoljno iskorišćen turistički potencijal Vidrišta

Zoran Stojković, predsednik skupštine GO Crveni Krst, Irena Sokolova, opština Pernik, Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst i Cvetana Piralkova, opština Pernik; Foto: MRCN/M.S.

Da bi doprineli uređenju izletišta Vidrište u selu Miljkovac nadomak Niša, GO Crveni Krst je, u saradnji sa Oblasnom administracijom Pernik iz Bugarske, pokrenula projekat “Turizam i tradicija – raznobojno, zabavno i atraktivno”.

“Vidrište je turistička destinacija sa netaknutom prirodom i želimo da postane mesto kojim se možemo pohvaliti. Planira se asfaltiranje puta od Miljkovca do Vidrišta, izletnički mobilijar, koji će biti obezbeđen kamerama. Takođe, planira se uvođenje vajfaja. Želimo da to postane mesto koje će turisti rado posećivati”, izjavio je predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović. On dodaje da će biti napravljena i staza uz Toponičku reku, kao i pešačka betonska staza od atarskog puta do Srednjevekovne kule.

Projekat se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje INTERREG IPA Bugarska – Srbija. Ukupna vrednost projekta je oko 598.000 evra, a udeo Gradske opštine Crveni Krst je oko 268.000evra.