Nesvakidašnji Nušić pred genijalnom publikom

Nušić
Predstava "Nušić triptih", Institut za umetničku igru / foto MRCN: T.Dj

Studenti Instituta za umetničku igru izveli su sinoć plesnu predstavu “ Nušić triptih ”, u okviru programa Nišville teatra u amfiteatru na keju, pred brojnom publikom.

Predstava “Nušić triptih” je sačinjena od tri savremene plesne koreografije, koje predstavljaju istraživanje umetnika u preoblikovanju dramskog teksta komediografa Branislava Nušića u savremene izvođačke umetnosti. Koreografije su: Ožalošćena porodica Isidore Stanišić, Hotel Excelsior Mačeja Kuzminskog, i Gospodin Ministarka, čiji je autor prva generacija studenata Instituta, kojima je ovo diplomska predstava. Muziku su radili Darja Janošević i Željko Nunić.

Vladimir Čubrilo za MRCN / foto: Dejan Gocić

Vladimir Čubrilo sa Instituta za umetničku igru izjavio je za Media i reform centar Niš da nije očekivao da će publika biti ovoliko brojna, i uz zahvalnost istakao da bila “genijalna”.

Atmosferu sa sinoćne predstave Nušić triptih prenosimo u video formatu:

Inače, kako je istaknuto na zvaničnom portalu Instituta za umetničku igru, to je organizaciona jedinica Fakulteta za inženjerski menadžment na kojoj se izvodi nastava studijskih programa u polju umetnosti, koji je osnovala grupa svetski priznatih umetnika, koji su sticali svoja zvanja na poznatim svetskim Univerzitetima u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno sa renomiranim umetnicima iz Srbije. Jedini je fakultet umetničkog plesa u Srbiji.