Nišlije doček Nove godne košta oko 5,5 miliona dinara

Srđan Savić Niški kulturni centar i Stevan Živković Kancelarija za mlade; Foto: MRCN/N.S.

Novogodišnju noć Nišlije će proslaviti sa Dejan Petrović Big bendom i poznatom rok grupom Van Gog, a celokupna organizacija, uz vatromet u ponoć, koštaće građane oko 5,5 miliona dinara, najavio je Srđan Savić iz Niškog kulturnog centra.

“To su sve budžetska sredstva, nema sponzorskih i donatorskih sredstava. To su sredstva koja su bila predviđena budžetom Niškog kulturnog centra za  Novogodišnji doček. Nekada se dešavalo ranije da nema jasno predviđenih sredstava za Novu godinu, zbog toga što nikad ne možete biti sigurni kojim sredstvima raspolažete, s obzirom da cene izvođača variraju, kao i određene tehničke usluge”, rekao je Savić.

Proslava Novogodišnje noći počinje u 22 sata u centru grada, na Trgu kralja Milana i trajaće do dva posle ponoći. Prema rečima Savića iz NKC-a, inače tehničko-operativnog organizatora dočeka, deo ulice Vožda Karađorđa i Generala Milojka Lešjanina, tačnije od Narodnog pozorišta do Ureda, biće zatvorena za saobraćaj od 20 sati 31. decembra, do šest ujutru 1. januara.

Organizaciju dočeka pomogla je i Kancelarija za mlade Grada Niša, zaslužna za dolazak Dejana Petrovića, koji je, prema rečima Stevana Živkovića, “poklonio” gradu ovaj nastup.

Organizatori najavljuju i veliki broj policajaca kao i ekipe Hitne pomoći.