Njuzovci u Nišu! Njuz turneja 2020: Sadašnjost Srbije

Foto: Miloš Lužanin
Foto: Miloš Lužanin

Posle kraće pauze Njuzovci nastavljaju turneju ‘’Sadašnjost Srbije’’!

Tribina će se održati u četvrtak 30. januara od 18h u amfiteatru na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ekipi Njuz neta će se priključiti i jedan od osnivača Južnih vesti Predrag Blagojević.

Nakon uspešnih tribina u Kragujevcu, Novom Sadu i Zaječaru, u okviru “Sadašnjosti Srbije” Njuz net će o razvoju medijskih i novinskih sloboda razgovarati sa Nišlijama i Nišlijkama, a sve u cilju podsticanja kritičkog mišljenja, koje je ključno je za tumačenje savremenih medija.

Neke od tema biće trenutno stanje u medijima, sloboda govora, ali i sve veći broj lažnih vesti, kao i (auto)cenzura koja je danas sve prisutnija. Takođe, ekipa Njuz neta govoriće i o humoru i ulozi satire u medijskoj sferi.

“Bili smo već nekoliko puta u Nišu i svaki put smo se lepo proveli što na tribinama, što u isprobavanju niških gurmanskih specijaliteta, tako da se veoma radujemo novom dolasku. Posebno nam je drago što će naš gost biti Peđa Blagojević, jedan od osnivača Južnih vesti, koje ovih dana slave deseti rođendan, dok je deseti rođendan Njuza za nekoliko meseci, pa će ovo biti lepa prilika da zajedno popričamo o tome šta se sve promenilo u medijima u protekloj deceniji i na koju foru i dalje opstajemo”, naveli su Njuzovci.