NKD ponovo na listi najboljih istraživačkih organizacija u svetu

Foto: NKD

Univerzitet u Pensilvaniji na listu najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave i ove godine uvrstio je Nacionalnu koaliciju za decentralizaciju (NKD). Ova niška organizacija našla se na 47. poziciji na svetu u 2019 Global Go To Think Tank Index Report izveštaju.

S ponosom vas obaveštavamo da je Univerzitet u Pensilvaniji na listu najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave i ove godine uvrstio Nacionalnu koaliciju za decentralizaciju (NKD). Našli smo se na 47. poziciji na svetu u 2019 Global Go To Think Tank Index Report izveštaju, što je blagi pomak u odnosu na prošlogodišnju listu. “, navodi se u saopštenju ove organizacije.

Kako dodaju, u proteklih godinu dana, NKD objavio je studiju slučaja ,,Bitka za aerodrom, analizu šest alternativnih izbornih modela, analizu procesa izdavanja građevinskih dozvola. Tokom 10 godina postojanja redovno objavljuju statističke izveštaje na teme stanja nacije i migracija, preporuke za javne budžete i učešća građana u donošenju odluka….

Zahvaljujemo se svim zaposlenima, stručnim saradnicima i istraživačima, kao i članicama NKD bez kojih se, uvereni smo, ne bismo našli na renomiranoj međunarodnoj listi. Pozicija na listi Univerziteta u Pensilvaniji biće nam podsticaj da i u narednom periodu, profesionalnim radom, istrajemo u borbi za decentralizaciju, aktivizam i odgovorno društvo. Ovom prilikom čestitamo i Topličkom centru za ljudska prava i demokratiju koji se na ovoj prestižnoj listi našao na 35. mestu.“, kažu u NKD-u.

Inače, godišnji Global Go To think Tank Index rangira vodeće svetske istraživačke centre u različitim kategorijama. Izveštaj je rezultat panela održanih u više od 1.796 institucija, stručnjaka iz štampanih i elektronskih medija, akademske zajednice, javnih i privatnih donatorskih institucija i vlada širom sveta. Objavljuje se od 2006. godine.