Nove mere Kriznog štaba: ograničen rad ugostiteljskih objekata do 23 časa, u Srbiji 121 novozaražen

Foto: MC/A.Đ.

U poslednja 24 sata u Srbiji je 121 osoba pozitivna na koronavirus od 6700 testiranih. Zbog, kako su rekli, povećanog broja novozaraženih, Krizni štab doneo je odluku o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata do 23 sata. Ova odluka stupa na snagu od od sutra, a u štabu najavljuju pojačane kontrole i pooštravanje sanckija.

Dva dana za redom broj novozaraženih virusom korona u Srbiji bio je oko 120, pa je tako na sednici republičkog Kriznog štaba odlučeno da i zatvoreni i otvoreni objekti u Srbiji rade do 23 sata. Prema poslednjim podacima od virusa korona u Srbiji je preminiuo jedan pacijent, a 20 se nalazi na respiratorima.

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević navela je na konferenciji za medije Kriznog štaba da je od 121 potvrđenog slučaja u poslednja 24 sata 66 osoba iz Beograda. Iz Kragujevca je 8 osoba, iz Niša 5, Novog Sada i Loznice po 4, Vranja i Kraljeva po tri osobe, dok u ostalim gradovima su dve ili jedna osoba.

U tri kovid bolnice u ZC Vranje ukupno su hospitalizovano 23 pacijenta, dok je osmoro pacijenata pozitivno. Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece.

U ZC Leskovac, u kovid bolnici ukupno su hospitalizovana dva pacijenata, a u poslednja 24 sata nema novozaraženih.