Novinarka N1 izgurana iz prostorija SNS-a u Zaječaru

Foto: print screen youtube Lucky Star Media

Nekim medijima koji su pratili lokalne izbore održane u nedelju nije bio dozvoljen ulazak i snimanje u izbornom štabu SNS-a u Zaječaru. Novinarka televizije N1 Gordana Bjeletić, ne znajući za takvu odluku rukovodstva, ušla je u prostorije stranke kako bi se raspitala o proceduri izveštavanja o rezultatima izbora, kada ju je jedan od prisutnih aktivista izgurao iz prostorija.

„Ja sam prišla za jedan sto i samo sam rekla: ’Dobro veče, ja sam novinarka N1, kakva je procedura za izveštavanje večeras?’. Odmah je skočio neki čovek, počeo da urla: ’Izlazi napolje!’ i odgurnuo me. Ja sam pitala: ’Zašto me guraš?’, a onda me je on, bez objašnjenja, gurao sve do vrata“, priča za Media i reform centar Gordana Bjeletić.

Nije bilo dozvoljeno ni snimanje ispred prostorija stranke. Novinari nisu bili o tome zvanično obavešteni. Koordinator SNS-a za zaječarske lokalne izbore Milan Đokić, koji je nakon incidenta došao u prostorije stranke, negirao je da je član SNS-a i rekao da ne zna zbog čega novinarima nije dozvoljen ulaz i snimanje.

Gordana kaže da se na terenu često dešava da dobijaju razne negativne komentare, da su plaćenici i američki medij kome ne treba verovati, ali da pored ovih komentara, dobijaju i mnogo podrške.

„I kolege i obični ljudi nam se stalno zahvaljuju. Kažu da gledaju samo naše vesti, da nama veruju. Ima stvarno mnogo takvih ljudi, ali tu su i oni koji nam ne veruju. Ne znaju zašto, ali su čuli da je neko od političara rekao da smo strani plaćenici i onda ne smeju da pričaju ili se sklanjaju kada vide koja je televizija u pitanju“, priča Gordana.

Iako ima podršku kolega, Gordana nije prijavila ovaj incident policiji, jer smatra da time ništa neće promeniti. Praćenje izbora u lokalnom štabu SNS u Zaječaru u nedelju  bilo je zabranjeno i za ekipe TV B92 i mreže Istinomer.