U okviru konkursa Javno zastupanje u lokalnim zajednicama podržano 10 organizacija

Odbor za donacije Trag fondacije odlučio je da u okviru programa Javno zastupanje u lokalnim zajednicama, bude podržano 10 organizacija civilnog društva, koje su nakon uspešno završene edukacije podnele finalne predloge projekata. Za realizaciju odabranih projekata obezbeđena je i finansijska podrška u ukupnom iznosu od 5.386.966,00 dinara.

U okviru konkursa podržane su sledeće organizacije: Asocijacija Duga iz Šapca, Somborski edukativni centar, Udruženje “Porečje” iz Vučja, Udruženje građana “Nauči me” iz Niša, Odbor za ljudska prava iz Bujanovca, Udruženje “Da se zna!” iz Beograda, Omladina JAZAS-a iz Kragujevca, Centar za socijalno preventivne aktivnosti GriG iz Beograda, Centar za proizvodnju znanja i veština iz Novog Sada, i Odbor za ljudska prava iz Niša.

Podržanih 10 organizacija realizovaće svoje kampanje javnog zastupanja u svojim lokalnim zajednicama u periodu od novembra 2017. do novembra 2018. godine.

Program Javno zastupanje u lokalnim zajednicama Trag fondacija realizuje se u okviru projektu „Glas zajednice o EU integracijama – Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika”, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.