Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, u saradnji sa European Endowment for Democracy, poziva vas na onlajn događaj “Nova EU podrška za pružanje pomoći srpskim medijima tokom pandemije COVID-19” koji će se održati onlajn, sutra 8. septembra, od 11 časova. 

EU je osigurala dodatna sredstva u iznosu od 2,4 miliona evra kako bi pomogla medijima da se izbore sa posledicama pandemije COVID 19 i da nastave svoju produkciju u vreme značajnih gubitaka u prihodima od oglašavanja i drugih značajnih izazova. Ova podrška će se pružati u periodu od 36 meseci, a njome će upravljati European Endowment for Democracy (EED), fondacija koja je aktivna na zapadnom Balkanu, uključujući i Srbiju, od 2018. godine.

Na ovom događaju biće osvrta na temu položaja medija u Srbiji, i pregled novog poziva i informacije za potencijalne aplikante koji će moći da apliciraju za pomoć. Ova podrška će se pružati u periodu od 36 meseci, a njome će upravljati Evropski fond za demokratiju (European Endowment for Democracy – EED), koji je od 2018. godine aktivna na Zapadnom Balkanu, uključujući i Srbiju. 

Na događaju govore: ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sem Fabrici, izvršni direktor European Endowment For Democracy Jerzi Pomianowski, menadžerka programa, European Endowment For Democracy Marija Šošić i ko-predsedavajući Saveta za štampu Zoran Sekulić

Događaj će se održati na engleskom i srpskom jeziku, a prevod je obezbeđen. Link za prijavu se nalazi ovde