Otvorene prijave za polaznike nove Evropske škole debate

Foto: euinfo.rs

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za sedmu generaciju polaznika „Evropske škole debate”. Na konkurs je namenjen isključivo srednjoškolcima i studentima sa teritorije Srbije. Svi koji žele mogu da se prijave do petka, 26. februara, popunjavanjem online formulara koji možete pronaći ovde.

Izabrani kandidati će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija. Tri grupe polaznika pohađaće ukupno osam radionica, od marta do maja 2021. Radionice će se održavati jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata, na onlajn platformama.

Predavači i predavačice će biti treneri debatnih veština i najbolji učesnici debatnih takmičenja u Srbiji i inostranstvu. Nakon radionica, polaznici će imati prilike za učešće u javnim debatama u organizaciji Informacionog centra Evropske unije. Javne debate će biti organizovane u skladu sa epidemiološkom situacijom, uživo ili online.   

Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera na kraju biraju kandidate koji će biti učesnici Evropske škole debate. U upitniku je neophodno da kandidati pokažu svoju motivaciju za učešće, a žiri će na osnovu odgovora izabrati one najbolje.

Ukoliko imate bilo koje pitanje možete pisati na: info@euinfo.rs ili pustiti poruku preko Instagrama ili Facebooka.

U nastavku možete pogledati kratki video ili pročitati iskustva jednog od ranijih polaznika.