Sa uspehom završen besplatan kurs engleskog za zaposlene u medijima

Foto: Marija Dimić, MIRC

U Nišu je dugogodišnji projekat još jednom potvrđen kao primer dobre prakse.

Niški “Media i reform centar” i Centar za učenje stranih jezika “Menssana” su, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, realizovali još jedan ciklus besplatnih predavanja engleskog jezika za novinare i druge medijske radnike, sadašnje i buduće.

Reč je o specijalizovanom dvosemestralnom kursu, koji je trajao od maja do decembra. Nakon inicijalnog testiranja polaznici su odabrani i podeljeni u dve grupe, a po završetku kursa su dobili odgovarajuće diplome – za niži srednji (Pre-Intermediate) i viši srednji (Upper-Intermediate) nivo pokazanog znanja.

“Ovogodišnji ciklus je bio prepun dragocenih trenutaka. Mnogo dobrih i vrednih ljudi je svojim zalaganjem upotpunilo časove dajući im poseban doprinos”, kaže Aleksandra Stojanović, predavač tokom trajanja kursa.

Besplatna škola engleskog jezika je rezultat kontinuiranih težnji “Media i reform centra” da onima koji se bave, ili nameravaju da se bave, novinarskim poslom pomogne da utvrde i prošire svoje znanje i na tržištu budu što konkuretniji.

“Za novinare je znanje engleskog od velikog značaja, naročito zbog putem interneta sve veće dostupnosti informacija na ovom jeziku, koje mogu biti od velike pomoći prilikom istraživanja”, dodaje Aleksandra.